Beboelsesbåde

Fra jolle til krydstogt

Hvis der er noget, som vi danskere har en tradition for, så er det at være søfarende. Vi har så langt tilbage, som vi kan læse, spore, måle og mindes, været at finde på de vande, som omgiver det lille land mod nord.

Når du kører en tur rundt i det danske land, så er du jo aldrig langt fra vand. Hvis der er vand, er der også byer, og byer ved vand er byer med havne. Selv i vores hovedstad er der havne, hvor der ligger små både, som bliver brugt til fritidsfornøjelser eller ferier.

Det er historisk

Vores tradition i Danmark er på vandet. Noget som vi med sikkerhed kan spore tilbage til længe før selv vikingetiden. Tiden, hvor vi var frygtede for vores evner som søfarere. Faktisk var vi frygtede af alle, der så de prægtige skibe med de flot udskårne hoveder komme ind til kysten, for de vidste, at med dem kom der vikinger, og de var kendt for at plyndre og røve alt, som havde værdi.

Vikinger var b.la. pirater, og der er meget oppe i tiden med vikinger, så hvorfor ikke holde en temafest, hvor du kan bede gæster komme i vikingeudstyr. Det er noget, som du kan få hjælp til hos partyking.dk, for de har alt det, som du skal bruge for at sikre, at festen bliver et kæmpe hit. Hvis du samtidig er så heldig, du har en båd, som er stor nok til at holde festen, så er din lykke nok gjort, men det er nok de færreste, som har så stor en pengepung, at de kan gøre det.

Det er nemlig ikke billigt at købe en båd, og det er heller ikke billigt at havde den liggende i en havn. Det er dog ikke kun havnepladsen, som koster, der skal også en god pengepung til for at holde en båd. Den skal på land, og der skal skrabes, gøres rent, sikres at motoren fungerer, og at der er sikkerhedsudstyr nok.

Der er ikke forskel på, om det er en jolle eller et krydstogtskib. Sikkerhedsreglerne er de samme, og det er ejerens ansvar, selvom det giver sig selv, at der er en masse mere arbejde i at have det store krydstogtskib, end der er ved jollen til lidt hyggefiskeri.

Der er også en masse regler rettet mod dem, som gerne vil lære at føre en båd. Faktisk lige så mange regler, som der er, når du skal lære at køre bil, og der er bøder at få, hvis du ikke overholder dem, fuldstændig som hvis du kører bil. Der er også en god portion, som får store bøder, for det er ikke så let at overholde alt, når man er alene på havet, men politiet har altid nogen ude at kigge.