Beboelsesbåde

Inspiration til maden ombord på båden

Danskerne er et rigtig søfartsfolk. Det ligger nærmest i vores gener, at vi skal stikke til havs for at tage på opdagelsesrejse. Vores stolte historiske traditioner er grundlaget for det hele, så hvis du også elsker at sejle riget rundt i din sejlbåd, så læs med i denne helt nye artikel. Nu ser vi nemlig nærmere på hvilken slags mad du med fordel kan medbringe, når du skal en tur på havet. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt hvad du tager med. Visse fødevarer gør sig bedre til søs end andre.

Knækbrød gør sig godt på båden

Alle os med hang til sejlsport ved, at der til tider kan komme bølger og uvejr når man er langt fra nærmeste kyst. I de tilfælde er det godt at medbringe lidt robuste madvarer, der kan klare lidt af hvert. Lad os derfor stilfærdigt anbefale dig at medbringe knækbrød, da det let og enkelt kan opbevares i en pose. Slynges det rundt, i takt med at bølgerne slår mod båden, så tager det på ingen måde skade. Det er en kæmpe fordel, frem for hvis du for eksempel havde medbragt en flot dekoreret, men dog noget sart, lagkage.

Her på Ebeltoftskudehavn.dk er vi i særdeleshed glade for knækbrød fra Wasa. Det er en af de mest velkendte producenter af netop knækbrød, og vi er mange der ynder at få et stykke ombord. Medbring gerne noget pålæg, honning, syltetøj eller lignende også, så du kan putte lidt lækkert på de knasende stykker brød. Noget vi i øvrigt også holder af, når snakken falder på knækbrød, er at det er en sund spise. Det er propfyldt med fibre, hvilket giver en lækker og komfortabel mæthedsfornemmelse. Opsummeret kan man altså roligt slå fast, at man sjældent går galt i byen med lidt knækbrød ombord på sejlskibet.

Er det sol og sommer? Så overvej grillen

Stikker du til søs om sommeren, hvilket vi trods alt er mange der ynder at gøre her i Danmark, og er vejret roligt og uden særlig meget vind, så kan du sagtens medbringe en grill. Det er naturligvis vigtigt, når vi taler om ild ombord på båden, at forholdene som nævnt er rolige, så der ikke risikerer at ske ulykker. Er det helt vindstille, og er du alligevel ikke langt fra nærmeste kyst, så kan du snildt starte op for grillen, og få dig lidt lækkert grillmad med dine venner og familiemedlemmer.

Husk også drikkevarerne

Intet festmåltid ombord på båden er fuldendt uden drikkevarer. Nogle vil nok ty til en kold øl, eller måske lidt vin, men husk at styrmanden ombord skal holde sig fra promillerne. Til de ombord der ønsker noget uden alkohol, er der naturligvis også mange muligheder. En god sodavand, noget juice eller en smoothie er også oplagt til de herlige ture ombord på båden.

Tilbage er blot at ønske dig og dine sejlerkammerater held og lykke med jeres næste sejltur. Vi håber du har fundet inspiration til mad- og drikkevarerne ombord på turen.